GodMorgon


Trött, trött jätte trött. Precis käkat frulle borde gå och fixa till mig för snart är det dags att cykla i väg och städa akvarium,  inte fullt så lockande vill krypa ner i sängen igen.  Valborg i dag med får väl se vad det blir av i kväll jag och Stina ska i alla fall grilla.


Karlskoga


Precis anlänt till Karlskoga och här blir jag kvar tills på lördag. Dags att få den sista praktiken avklarad och lata som jag och Stina är orkade vi inte leta upp nått nytt ställe utan tar samma som sist, Thomas zoologiska.


Sitter ute på Stinas altan, 27 grader varmt visar termometern, underbart. Det var meningen att vi skulle plugga men eftersom att jag "glömde" mina böcker kvar i Karlstad så blir det inte så mycket av den saken, eller Stina pluggar jag fördriver tiden genom att bara njuta av våren.


Svenska.


 

Då var skriftliga nationella i svenska avklarat. Skrev ett manus om världens uppkomst till ett radioprogram. Hur bra de blev går att diskutera, jag skulle nog byta kanal om det var mitt manus som la grund till nästa P3 Tro.


Pusshej

Bara bra.

 


Förkyld, trött och solbränd men livet leker här på Svea.

Redan tisdag och oj vad vi har hunnit med mycket. Hanna har pluggat som en tok, vilket gör mig lite små stressad måste jag erkänna och i morgon är det nationella skriftligt i svenska som gäller, det kan bli spännande.

 

I går var jag sjuk febrig och dann men jag överlevde, satt ute i solen en stund och det gjorde susen! Jag och mina kära vänner hann även med att låsa oss ute två gånger under gårdagen, mycket spännande. Men vi löste problemet genom skicka in Stina och Emelie genom fönstret så att de sedan fick gå och låsa upp så in kom vi båda gångerna.

 

Idag har vi haft en halvdag inne på MB vilket var lika tråkigt som vanligt måste jag säga men när vi slutat runt 12 gick jag in till stan och klippte mig, rätt skönt att få en frisyr igen, förut hade jag mest bara hår. Jag vet inte hur många gånger frisören påpekade att det såg ut som att jag gick estet, eller någon annan design eller mode inriktad linje på gymnasiet för hon tyckte verkligen att jag hade sån stil. Väl hemma diskuterade jag saken med Hanna och vi kom fram till att det är rätt intressant att en utbildning kan få en egen stil (estet)

Har även hunnit med att knäppa lite kort på Emelie och hennes totto i dag som jag har lovat att jag ska ha gjort nu i över ett halvår, men nu är det gjort. Vet dock inte om det vart så många bra kort blir nog till att spendera morgondagens eftermiddag ute i paddocken med Emelie och Ronkan igen.

Jag, Eme, Lina, Isabelle och Elin har även lånat Eriks bil idag för att åka och köpa glass vilket var mycket trevligt.

Ne, nu är det nog dags för sängen, läsa lite och bli inspirerad för nationella i morgon!


Nattnatt




Helg.


Då var helgen här och skönt är väl det. Inga planer alls mer än att bara vara. Eller jag har väl lite små planer på att försöka hinna med lite plugg, men det vill jag hälst förtränga.

 

Dagen i övrigt har vart helt jätte najs. Sol, skratt, gratis mat, mer sol, bil, soffan, vännerna.

 

image7

 

 



På riktigt

 


Jag försöker äntligen ta tag i mina studier igen, jag har inte fått tillbaka lusten att plugga (om den någon gång fanns) men jag har insett att jag måste göra något åt alla saker som ligger på hög om jag vill komma någon stans.

 

Jag kan dock inte påstå att det går särskilt bra, jag försöker men jag kommer ändå ingenstans. Jag har suttit med mitt etik och moral arbete i över en timme och inte skrivit mer än ett par rader. Jag vill skriva, men får inte ur mig någonting. Brukar ha relativt lätt för sånt här, bara att ordbajsa och slänga in lite intressanta och bra saker här och där och sist men inte minst din egen åsikt så blir läraren mer än nöjd. Men som sagt, jag får inte ur mig ett skit.

 

Ska nog ta och läsa igenom Charliis fina uppsats en gång till och försöka inspireras lite.

 

Ps. Nu lovar jag att våren är här på riktigt, för i dag kom den första riktiga vår skuren.

 

(För er som inte vet är en vår skur är så får ni en snabb förklaring här; En vår skur är när det först är sol sen kommer det en redig regnskur och sen blir det sol och blå himmel lika fort igen)

 

Så enkelt va de.

 

PussHej



Ny vecka nya tag, eller?

 

Har otroligt mycket att göra denna vecka men ingen orka alls, skall bli intressant att se hur mycket jag orkar ta tag i och genomföra. Högst på listan ligger muntliga nationella i svenska B tätt följt av muntliga i engelska B. Dessa två spelar det i och för sig ingen roll om jag vill eller har lust att göra, jag måste. Så önska mig lycka till, det kan behövas.

 

Veckan började helt okej, endast en lektion i dag, eng B på 1 timme sen ledig resten av dagen. Har hunnit med en hel del plugg (bra jobbat JoHanna) Red även en tur på Helenas totto då hon själv är sjuk, det blev en mysig tur i skogen med Ida och Lilja.

 

Helgen har jag spenderat i Västerås hos underbara Helena. Hade en jätte mysig helg, tack för den.


Nattnatt



Fredag, kurs och inga kläder


 

I dag är det fredag och jag är segare än segast. Hittar inga kläder att ha på mig, trodde att ja skulle åka hem till Karlstad nu i veckan innan jag åkte vidare på kurs (ledarutveckling) i Trollhättan bland annat för att hämta lite mer kläder men så blev det ju inte.
Så nu yr ja om kring letar förgäves i mammas garderob efter lite kläder att slänga på mig. Har inte ätit än inte kletat på mig allt man ska ha i ansiktet för att se vettig ut eller packat och Ennelie skall tydligen vara här om en halv timme. Lycka till, till mig!
Men solen skiner och himlen är blå och nu spelar dom Mando Diao på radion, i like it!

 
trevlig helg



 


Genom att bara vara lat


Jag vet inte om jag tagit mig vatten över huvet, genom att bara vara lat.

Varför har jag ingen själv disciplin?

Varför tar jag inte tag i saker och ting innan det blir för mycket och rinner över?

Och det största problemet är att jag inte känner någon ångest, inte så att det stör i alla fall.

Jag gör de små problemen till stora och suddar ut de gigantiska.

Det blir lättast så, för då kan jag lossas att de stora problemen som egentligen är små är svåra nog att handskas med och jag kan tycka synd om mig själv.

Och varför kan man inte bara få skylla på någon annan trots att man själv gjort fel?
Saker och ting skulle bli så mycket enklare då.

Men livet är inte menat att vara enkelt, man skall kämpa för sin lycka.

Och varför måste det vara så?



image3



Tonsiller, operation och en ljudlös tv


 Har precis lyckats kravla mig upp ur sängen (alldeles för sent som vanligt) Och till min stora besvikelse fungerar inte ljudet på tv:n i dag häller, vad ska jag nu göra hela dagen?


I går var det doktorn som gällde, hals specialisten bestämde att jag skall operera bort mina tonsiller. Dock vet jag inte riktigt när jag skall ha tid med det. Våren är redan full planerad jag har inte tid för en operation och bli sjukskriven 2- 3 veckor. Som det ser ut får nog mina kära halsmandlar sitta kvar tills i höst.


Som ni kanske räknat ut är jag hemma hos mor och far, eller än så länge i deras hus. Har passat hunden i några dagar då de har varit i Thailand, nu är dom någon stans uppe i luften. Dom skall tydligen landa i Göteborg om några timmar och innan de har hunnit hem måste jag röja lite här i huset. Det ser för jävligt ut här.

Så tack och hej leverpastej, nu skall jag lämna min ljudlösa tv och städa lite i stället.



Ps, lördagen var super, vi saknade dock några av er Sveadowunder brudar.

 


RSS 2.0